Appartementen Makelaar


Wooncarrière
Een appartement is een ideale woning voor mensen met een druk leven en weinig tijd voor onderhoud, mensen voor wie veiligheid van groot belang is en voor mensen waarvoor gelijkvloers wonen extra comfort biedt. Door de enorme variatie in ruimte, prijs maar ook door de zeer praktische woonvorm bewoon je een appartement meestal aan het begin en het einde van je wooncarrière.

Groot verschil
De kwaliteit van elke woning is vast te stellen aan de ligging, vorm en bouwkundige staat van de woning.
Bij een appartement wordt de kwaliteit in belangrijke mate medebepaald door het functioneren van de vereniging van eigenaars (VvE). Dat is een groot verschil ten opzichte van reguliere- of grondgebonden woningen.
Daarnaast moet je als (toekomstig) appartementseigenaar goed weten wat je wel en niet mag doen als je je woning wilt verbouwen.

Samen verantwoordelijk
Alle voordelen van het comfort zijn prima maar daartegenover staan ook een aantal verplichtingen. Zo ben je als eigenaar verplicht lid van de vereniging van eigenaars en deel je de verantwoordelijkheid voor het gebouw samen.
Als appartementseigenaar heb dus je altijd te maken met één of meerdere andere eigenaren. Om alles goed te laten verlopen moeten alle eigenaren met regelmaat gezamenlijk afspraken maken en het benodigde geld reserveren om het gebouw in goede conditie te houden. Deze gemaakte afspraken dienen te worden gedocumenteerd en meer en meer te voldoen aan (nieuwe) wetgeving.
Het belang van het goed functioneren van een vereniging van eigenaars is dus essentieel.

Verplichtingen
Alle afspraken welke eerder zijn vastgelegd moeten worden nageleefd. Per 1 januari 2018 is de wetgeving aangaande het toekomstig onderhoud door de vereniging van eigenaars. Daarnaast ben je als verkoper verplicht een nieuwe eigenaar goed te informeren over het functioneren van de vereniging. Doe je dat niet, dan kan de koper van je appartement je hier mogelijk op aanspreken.

Zeker weten
Als je een appartement wilt verkopen of kopen, schakel dan de specialist in. De appartementenmakelaar heeft meer dan 30 jaar aan ervaring in huis, is op de hoogte van de nieuwste regelgeving, voorkomt ongelukken en kent de werkelijke waarde. Nog meer weten? Vul onderstaand contactformulier in of bel naar 073 - 6123 202.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring